Beleggen doe je zodat je vermogen op termijn toeneemt. Daarvoor is het ook belangrijk dat je kennis toeneemt. Beleggen kun je leren. En je blijft leren! Want je wilt je avontuur op de beurs tot een succes maken. Je leest bij beleggen altijd: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Maar je kunt wel leren van het verleden om in de toekomst valkuilen te vermijden.

De druk om te leren beleggen is minder groot als je belegt via vermogensbeheer. Dan benut je de expertise van een vermogensbeheerder. Wil je meer dan 150 partijen vergelijken en je geld aan een expert toevertrouwen? Vergelijk vermogensbeheerders dan op Finner en vind de partij die het beste bij je past.

Leren beleggen is leuk een uitdagend. Er zijn veel tools beschikbaar waarmee je je kennis over beleggen kunt vergroten. Online is veel info te vinden over beleggen voor beginners, maar ook verdere educatie voor ervaren beleggers. Eigenlijk bepaalt je eigen behoefte welke vorm van educatie het beste bij je past.

Er zijn tal van online trainingen om te leren beleggen voor beginners. Maar de meeste brokers bieden op hun platform ook allerlei kennis en educatie aan. Ben je benieuwd welke brokers dat doen? Dan kun je terecht bij een onafhankelijke vergelijkingssite zoals Finner. Daarop worden brokers vergeleken op kosten, voorwaarden, maar ook mogelijkheden van het platform. Ideaal als je naast beleggingsmogelijkheden ook je verder wilt bekwamen. 

Naast alle online mogelijkheden zijn er ook tal van boeken te vinden om je kennis mee te vergroten. Bestsellers op dit vlak zijn bijvoorbeeld ‘Blondjes beleggen beter’ van Janneke Willemse, ‘Beleggen is niet eng’ van Manno van den Berg of het boek ‘Beleggen voor dummies’. 

Zoek je juist verdiepende kennis over aandelen en indextrackers? Analyses daarover worden bijvoorbeeld aangeboden door de VEB, waar ook veel informatie te vinden is over slim beleggen. Via een abonnement krijg je toegang tot al deze informatie van de VEB. 

Je kunt ook terecht op een vergelijkingssite als Finner. Naast veel informatie over vermogensbeheer en zelf beleggen, vind je daar verdiepende artikelen over beginnen met beleggen. Heb je dan een keuze gemaakt, dan kun je daar ook terecht voor een kosteloze en onafhankelijke vergelijking van partijen. Finner is daarom een goede plek om te starten met leren beleggen.

 

Aanbevolen artikelen