Iemand niet goed kennen? Dit zijn leuke cadeau ideeën

Ken je iemand nog niet zo goed dan kan het lastig zijn om bijvoorbeeld voor zijn of haar verjaardag een cadeau te verzinnen. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel mogelijkheden om cadeau’s leuk te maken en origineel. Met de volgende cadeau ideeën kun je niet missen en zul je iedere ontvanger blij maken.

Heel cliché maar werkt altijd: de cadeaubon

In principe is een cadeaubon niet heel origineel en je zult niet de enige zijn die het geeft. Toch is de cadeaubon het perfecte cadeau als je iemand nog niet zo goed kent. Je kunt er namelijk alle kanten mee op. Zo is een tijdschriftenbon heel leuk om zijn of haar favoriete tijdschrift te kunnen lezen. En wat te denken van een restaurantbon? Ook hier kan je alle kanten mee op en kan hij of zij haar favoriete restaurant uitkiezen. Daarnaast heb je genoeg andere cadeaubonnen zoals theaterbon, museumbon en een bon om ontbijt te bezorgen. Op deze manier speel je het veilig en kan de ontvanger zelf kiezen wat hij of zij graag wil.

Geef bloemen als cadeau voor een onbekende, werkt altijd

Een bakje met bloemen of een bosje bloemen werkt bij onbekende personen altijd goed. Bloemen zijn namelijk heel fleurig en staan altijd goed in de woonkamer. Ben je wat bang dat de ontvanger je cadeau niet leuk zult gaan vinden dan zijn bloemen een goed alternatief om te geven. Dat komt omdat ze niet met het cadeau blijven zitten en de bloemen binnen een paar dagen weg moeten gooien. Daarnaast zijn bloemen ideaal omdat je dit cadeau niet op andere verjaardagen ziet uitgepakt worden.

Wat is jouw favoriete boek?

Ben je een echte boekenwurm dan zal je vast je favorieten boeken hebben. Kies een boek uit wat veel indruk op je heeft gemaakt en geef dit als een cadeau. Het moet uiteraard wel heel toegankelijk zijn en niet moeilijk om te lezen. Schrijf op een kaartje waarom je dit boek cadeau geeft en wat het boek voor je heeft betekend. Op deze manier geef je een heel origineel, maar ook heel persoonlijk cadeau.

Nodig de onbekende uit voor een etentje

Als je een goede vriend hebt met een nieuwe vriendin dan kun je in plaats van een cadeau ze uitnodigen voor een etentje. Koop een leuke uitnodigingskaart en nodig ze uit om een avondje langs te komen. Zodoende kun je elkaar ook beter leren kennen en kan je inspiratie op doen voor het volgende jaar.

Iedereen houdt van chocolade

Iedereen houdt van chocolade en je kunt er als cadeau niet de mist in meegaan. Chocolade is het ultieme cadeau voor iemand die je nog niet goed kent. Leuk is om een pakket met verschillende chocolade te maken of een kwalitatief goede reep met de beste ingrediënten.

Aanbevolen artikelen